De begeleiding naar uw ideale vakantiewoning

Voor Landal Sprengerheide verzorgde Zeelenberg Architectuur uit Ouddorp het ontwerp van het landschapsplan, de architectuur en het (vaste) interieur.

Jan-Paul Bron, architect en eigenaar Zeelenberg Architectuur.

Landal Sprengerheide door de ogen van de architect

Voor Zeelenberg Architectuur gaat architectuur in de eerste plaats om het gebruik van de ruimte. Het kleinschalige resort is landschappelijk opgezet met behoud van zo veel mogelijk bestaande bomen. Klassieke erfafscheidingen ontbreken; de bosrijke natuur loopt door tot aan de voordeur.

Parkeren, met elektrische laadvoorzieningen, is centraal georganiseerd zodat het resort met slingerende paden tussen de grote bomen is ingericht op voetgangers en fietsers.
In het exterieur van de verschillende vier- en zespersoons lodges is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzaam hout, om esthetisch aan te sluiten bij de lommerrijke omgeving. Ook de mee ontworpen private terrassen worden uitgevoerd in hout en kunnen worden voorzien van verschillende luxe voorzieningen zoals bijvoorbeeld hottubes.

Het luxe interieur van de vrijstaande lodges is compact en functioneel opgezet met een eigentijdse moderne uitstraling. Grote glaspartijen verzorgen veel daglichttoetreding en uitzicht op de natuurlijke omgeving. De relatie tussen binnen en buiten staat hier centraal.